Meteen naar de inhoud

trainer

Oefenen

Sandra, sociaal werker, komt plotseling bij me binnenlopen, vertelt dat ze die middag een gesprek met haar teamleider heeft, maar daar ziet ze erg tegenop. Ze wil aankaarten dat ze overbelast is, maar de andere keren dat ze dat wilde liet ze zich ‘inpakken’ door haar teamleider met zijn agenda. Dat moet anders! Maar hoe?
Ik vraag haar om scherp te formuleren wat haar boodschap is. Dan verzoek ik haar naar buiten te gaan, aan te kloppen en te doen alsof ik de teamleider ben. Ze komt binnen, wacht af tot ik het gesprek open en staat daarna niet meer in haar kracht.
De tweede keer gaat het iets beter en de derde keer neemt ze het initiatief en voel ik in mijn rol als teamleider dat hier iemand binnenkomt die wat te zeggen heeft. Mooi om later die dag te horen dat het gesprek heel goed ging en dat er concreet iets gaat gebeuren! Nog mooier dat ik zeker weet dat Sandra deze ervaring met zich meedraagt.

"Vanuit een natuurlijke, observerende houding brengt Kees zijn expertise tot leven voor een groep. Ogenschijnlijk alsof er geen onderliggend ‘plan’ is laat hij de deelnemers spelenderwijs nadenken, kijken en luisteren om al doende het doel te bereiken. Zijn inhoudelijke deskundigheid weet hij de combineren met didactisch meesterschap en een persoonsgerichte benadering."
Jacqueline Selker
Docent Hanzehogeschool

STUUR EEN BERICHT

Als je geïnteresseerd bent in een goed gesprek, dan kun je contact opnemen voor een eerste, gratis ontmoeting. We kijken in dit gesprek of ons contact verrijkend voor je is. Als de eerste indruk positief is kunnen we zien welk vervolg passend is.

Je kunt na het versturen van je bericht boven het contactformulier controleren of de verzending is gelukt. Er staat in dat geval een bevestiging.