Meteen naar de inhoud

KEES FABER

Culemborg 1952, opgegroeid in Emmeloord. Gymnastiekleraar, onderwijskundige, begeleidingskundige, fotograaf en schrijver: mijn loopbaan in een notendop.

Ik ben geregistreerd (leer)supervisor, coach en docent begeleidingskunde (LVSC) en heb vooral gewerkt voor de Hanzehogeschool en binnen mijn eigen praktijk. Voor mijn werk heb ik altijd geschreven, boeken, artikelen, columns, blogs en op dit moment ben ik redactielid van het Tijdschrift voor Begeleidingskunde.

Als fotograaf ben ik 15 jaar serieus bezig; ik exposeer, verkoop werk en neem opdrachten aan. Ik benut fotografie in mijn begeleidingskundige werk en voor de digitale versie van het tijdschrift voor Begeleidingskunde maak ik een foto bij elk artikel. Ik werk voor mezelf, maar maak ook onderdeel uit van een groep fotografen rondom Galerie Lichtzone in Groningen.

Verder hebben mijn vrouw en ik een Bed & Breakfast in de stad Groningen en ben ik actief voor ‘Herenboeren Groningen’, een initiatief om lokaal duurzaam voedsel te produceren. Ook ben ik betrokken bij ZEEkracht, de werkgroep verduurzaming in de Zeeheldenbuurt in Groningen.

Kees Faber

“Als gesprekspartner, fotograaf en schrijver roep ik vragen op die kunnen helpen om persoonlijke verhalen te verrijken, te kantelen, te ontwikkelen, op weg naar meer wijsheid.”

Verhalen van mensen interesseren me. Geschreven, gesproken, verbeelde verhalen, maar ook verborgen verhalen, die te horen zijn in de ruimte die mensen laten, in de stiltes. Verhalen die – meer of minder – duidelijk maken op welke manier iemand een weg zoekt in zijn of haar leven en werken. Verhalen die laten zien wat mooi, belangrijk, moeilijk of pijnlijk is.

Ik leer van die verhalen en ben gedreven om mensen te helpen om van hun eerste verhaal (wat doe, denk, voel, wil ik?) te komen naar een tweede verhaal (wat maakt dat het gaat zoals het gaat?) of naar een derde verhaal (waar draait het voor mij in de kern om?). Als gesprekspartner, fotograaf en schrijver roep ik vragen op die kunnen helpen om persoonlijke verhalen te verrijken, te kantelen, te ontwikkelen, op weg naar meer wijsheid.

eXPOSITIES

publicaties

links

STUUR EEN BERICHT

Als je geïnteresseerd bent in een goed gesprek, dan kun je contact opnemen voor een eerste, gratis ontmoeting.

Wanneer jouw interesse voor fotografie en kunst raakt aan die van mij, laat het me weten. Dat inspireert en helpt me verder.

Als schrijver hoop ik dat mijn teksten je helpen om even stil te staan en te kijken. Altijd fijn om iets terug te horen. 

Je kunt na het versturen van je bericht boven het contactformulier controleren of de verzending is gelukt. Er staat in dat geval een bevestiging.