Meteen naar de inhoud

SPARRINGPARTNER

Samen zoeken

Collega begeleidingskundige Paul heeft een opdracht aangenomen om een team te helpen een steviger positie in te nemen binnen de organisatie. Die positie is wankel door een fusie, personele problemen en onduidelijkheid in het beleid.
Hij wil het vraagstuk op een onderzoekende manier aanpakken, waarbij het team zelf een belangrijke rol speelt. Als sparringpartner verbind ik me met mijn collega, verdiep me in het vraagstuk, maar koester ook mijn distantie. Distantie om ruimte te creëren, nieuwe invalshoeken te kunnen bieden, te kunnen verrassen.
Zo ontstaat in ons gesprek het idee om een drieluik te maken als tastbaar resultaat van dit traject. Van mij vergt het een combinatie van luisteren, vragen stellen, feedback geven, ideeën opperen en eigen ervaringen inbrengen. De vraag ‘gaat dit de goede kant op?’ is een vaste waarde.  Deze rol biedt speelruimte. Ruimte om mijn kennis, ervaring en intuïtie met lef te benutten.

"Kees verstaat de kunst om waarderend en bemoedigend te zijn en tegelijkertijd kritisch en vrijmoedig mee te denken. Zijn vragen en opmerkingen zetten me aan om verder te kijken dan wat ik al had bedacht. Hij stimuleert me om op zoek te gaan en iets nieuws te ontdekken."
Joris Brenninkmeijer
Begeleidingskundige​

STUUR EEN BERICHT

Als je geïnteresseerd bent in een goed gesprek, dan kun je contact opnemen voor een eerste, gratis ontmoeting. We kijken in dit gesprek of ons contact verrijkend voor je is. Als de eerste indruk positief is kunnen we zien welk vervolg passend is.

Je kunt na het versturen van je bericht boven het contactformulier controleren of de verzending is gelukt. Er staat in dat geval een bevestiging.