Meteen naar de inhoud

COACH

Regie nemen

Hanneke, predikant, is net met pensioen gegaan. Ze heeft zich daar zeer op verheugd, maar nu het zover is valt het ook zwaar. Ze wilde meer gaan vioolspelen, maar de praktijk is dat ze zich stort op vrijwilligerswerk binnen de kerk. Ze ervaart een disbalans.
Ik vraag haar muziek mee te nemen die staat voor het gevoel dat ze heeft. We luisteren er samen naar, vertellen elkaar wat het ons doet en er ontspint zich een gesprek. We komen erachter dat haar werk er vanzelfsprekend voor zorgde dat ze zich gezien en gewaardeerd voelde. De neiging om als vrijwilliger op dezelfde weg door te gaan is sterk, maar er is ook een stem die zegt: tijd voor iets anders!
Ik stel voor een voice dialogue sessie te doen, waarin beide innerlijke stemmen serieus worden genomen. Wat voor stemmen zijn dit? Wat vertellen ze eigenlijk? Hanneke durft beide stemmen te laten klinken en op zoek te gaan naar haar eigen positie. Langzaam wordt duidelijk: de stemmen zijn personages in het stuk waarvan ik de regisseur ben.

"In een turbulente tijd in mijn (werk)leven kreeg ik een drietal gesprekken met Kees aangeboden ‘om koers te houden op ruwe zee’. Hij biedt fijne betrokkenheid en aandacht, stelt de juiste vragen en fungeert als loods als het nodig is. Het voelt als inspirerende gesprekken met een goede vriend!"
Pensionerend huisarts

STUUR EEN BERICHT

Als je geïnteresseerd bent in een goed gesprek, dan kun je contact opnemen voor een eerste, gratis ontmoeting. We kijken in dit gesprek of ons contact verrijkend voor je is. Als de eerste indruk positief is kunnen we zien welk vervolg passend is.

Je kunt na het versturen van je bericht boven het contactformulier controleren of de verzending is gelukt. Er staat in dat geval een bevestiging.